Massage bij artrose

Artrose kan ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door te veel en te zwaar sporten, zwaar lichamelijk werk, overgewicht, een flinke valpartij of een operatie. Er ontstaat dan gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage. Maar ook kan er sprake zijn van een ontstekingsreactie die een direct gevolg is van de ontstane (kraakbeen)schade. 

Artrose wordt  vaak behandeld met medicatie en fysiotherapie. Massage kan hierbij een waardevolle aanvulling zijn.


Hoe kan massage helpen?

Massage kan zwellingen en pijn verminderen, doordat de spierspanning minder wordt, het positief bijdraagt aan stressvermindering en de doorbloeding verbetert.


Wat kan ik voor je betekenen?

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw pijn en andere klachten, zodat  ik de soort massage goed met je kan afstemmen. De massage die jij nodig hebt hangt af van de ernst van je klachten. De klassieke ontspanningsmassage of ontspannende sportmassage wordt over het algemeen als het prettigst ervaren. Tijdens de behandeling kun je wellicht wat ongemak ervaren, maar het mag nooit veel pijn doen. Geef daarom altijd aan als de massagedruk te hard is. Heb je vooraf al veel pijn dan kan het verstandig zijn de massage even uit te stellen. Na de massage (maar ook van tevoren) is het belangrijk water te drinken. Door goed gehydrateerd te blijven kun je het mogelijk ontstane beurse gevoel, dat door de massage is ontstaan, helpen verminderen. Voor een effect op langere termijn is het aan te raden om regelmatig gemasseerd te worden.

Reserveer daarom regelmatig een behandeling en maak massage onderdeel van je behandelplan. 

Wat kun je zelf doen?
Blijf bewegen binnen je grenzen. Sporten die niet te belastend zijn zoals zwemmen, fietsen en wandelen kunnen een goede keuze zijn. 

Vragen? App of bel me gerust: 06-51533414

Massage bij artrose

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven